2012-07-11 16:55:29• hírek • Szatmár.ro

Kosaras lányok jönnek-mennek a VSK-nál

Augusztus 20-án kezdik meg a kosarasok a felkészülést az új idényre.

Az elmúlt idényhez képest igen megváltozott kerettel vág neki a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a következő, szeptemberben kezdődő pontvadászatnak. Florin Muresantól, a szakosztály elnökétől megtudtuk: Mészáros Anita a francia másodosztályban folytatja a pályafutását, Claudia Pop a Targovistéhez igazolt és Mehmedic is elhagyja a csapatot.

- Sajnálom, hogy Anita elment, de ezt ő  akarta. Claudiának még volt egy év szerződése, ám ebben volt egy olyan kitétel, miszerint egy kedvezőbb ajánlat esetén nem gördítünk akadályt a távozása elé. Az anyagiak mellett az is számított számára, hogy a Târgovişte az Euroligában indul. Mehmedic azért távozott, mert már nem fért bele a hosszabb távú elképzelésekbe - mondta Mureşan.

A csapathoz természetesen új játékosok is érkeznek: a 30 éves, 182 centi magas Szlimák Hajnalka a Ferencvárostól szerződik Szatmárra. - Erőssége a hárompontos dobás, ha mérkőzésenként dob legalább négy triplát, akkor meg lehetünk elégedve vele - magyarázza a VSK vezetőségének választását Florin Muresan. Szintén a VSK-t erősíti a következő szezonban Dara Kovacsevics, aki a Targoviste csapatából érkezik Szatmárnémetibe. A 197 centiméter magas, 29 éves hölgy természetesen center poszton játszik majd. Érkezik továbbá két amerikai kosaras is a csapathoz, de róluk csak később ad tájékoztatást a VSK vezetősége.

A VSK kosárlabda szakosztályának elnöke beszámolójában az Európa Kupában való szereplést is érintette. Szerinte az orosz Vologda és a francia Montpellier mellett nem lehet reális cél a továbbjutás, a VSK számára már az is nagy dolog, hogy indulhat a kontinens második számú kupasorozatában.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: