2019-05-22 05:45:04• hírek • közlemény

Körvonalazódik az online platform

Képünk illusztráció. Forrás: pexels.com
Képünk illusztráció. Forrás: pexels.com

A Caritas is részt vállalt a korai fejlesztést szélesebb rétegek számára elérhetővé tévő e-learning platform létrehozásában.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesülettel és a kassai Centrum Libertával közösen indította el 2018 novemberében az „Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztése online támogatással” elnevezésű Erasmus+ pályázatot.


A kétéves időtartamú projekt célkitűzése egy innovatív, rugalmasan bővíthető e-learning modulrendszer kidolgozása a korai fejlesztésben tapasztalható ellátási nehézségek javítása és a társadalmi inklúzió alacsony szintjének növelése érdekében. Az 5 modulból álló keretrendszer lehetőséget nyújt olyan fontos területek otthoni fejlesztésére, mint a kommunikáció, finom mozgás vagy a táplálkozás, melyek nemcsak a gyermek társadalomba való könnyebb beilleszkedését segítik, de az egészséges, kiegyensúlyozott élethez is hozzájárulnak.


2019. áprilisára elkészült a program írásos keretrendszere, mely tartalmazza az egyes modulok részletes leírását, valamint a készülő oldal használatát tartalmazó instrukciókat azok számára, akik a jövőben az e-learning leckéket töltik fel.


Az írásos keretrendszert összesen kilenc gyógypedagógus véleményezte a programban részt vevő három országból, akik egyöntetűen megfelelőnek találták mind a leírást, mind azt a fejlesztő platformot, amit a pályázat keretein belül megvalósítandó e-learning rendszer képvisel. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet részéről a keretrendszert Ivanitzki Boglárka és Zilahi Zenkő, a szatmárnémeti Szent József Rehabilitációs Központ gyógypedagógusai, valamint Czier Brigitte, a Caritas Nagykárolyi Rehabilitációs Központjának gyógypedagógusa véleményezték. A Caritas-szakemberek előnyként emelték ki a készülő felület egyszerűségét, használhatóságát, valamint logikus felépítését.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: