2012-08-08 17:31:11• hírek • Kocsis Zoltán

Körutazás Szatmárnémeti fölött

Nem mindennapi körutat tehetsz Szatmárnémeti fölötti augusztus 11.-én, szombaton: a Tarom egyik gépével emelkedhetsz a megyeszékhely fölé. Természetesen nem ez az V. Repülőnap egyetlen vonzó, közönségcsábító és emlékezetesnek ígérkező programja.

Ott van például a MIG 21 Lancer vadászgép és a IAR 300 Puma katonai helikopter bemutatója. A 12.15 és 15.15 között zajló bemutatón láthatunk még ejtőernyősöket, hőlégballont, egyedül és szinkronban repülő siklórepülőgépeket és Extra 300 gépeket.

Az érdeklődők megtekinthetnek továbbá egy TAROM-gépet, mi több, fel is szállhat vele. Mivel a Repülőnapra a belépés ingyenes, a Szatmárnémeti fölötti körutazás az egyetlen olyan mozzanata a szombati eseménynek, amiért fizetni kell. Felnőttek 100, a 14 évnél kisebb gyerekek pedig 70 lej fejében vehetnek részt a 14.00 órakor kezdődő és fél órát tartó utazáson. A nagyok a személyigazolványuk vagy útlevelük felmutatásával vásárolhatnak jegyeket a TAROM-jegyirodákban, a kicsiknek pedig a születési bizonyítványát kell felmutatni.

A bemutatók végeztével kezdődik az afterparty, ahol a Hotca nővérek, Crina Marcus, Tudor Todut, és Aurel Tamas után a magyarországi United és Corina lép fel.

Az eseményre a Transurban is különjáratot indít. A 16-os lakónegyedből a 17-es érintésével (Brandusa utca - Károlyi út - Independentei út - Jubileului utca - Pálfalvi út - L.Blaga sugárút útvonalon) 10.30-tól óránként indul majd járat 17.30-ig. Visszafelé ugyanezen az útvonalon szintén óránként indulnak majd a buszok 11.00 órai kezdettel.

A másik járat a Május 14 lakónegyedből ( A.Pann utca - A.Saligny utca - G.Calinescu utca - Eoilor utca - I.Slavici utca, Bratianu sugárút - Szabadság-tér - Cuza Voda utca - Decebal híd - L.Blaga sugárút útvonalon) 10.00-kor indul az első, 18.00-kor az utolsó busz. Visszafelé ugyanezen az útvonalon 10.30-tól 18.30-ig szintén óránként közlekednek majd a buszok.

Fontos információ, hogy a Bukarest - Szatmárnémeti járat 9.30-kor indul a fővárosból és 10.50-kor landol a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren, míg innen 17.00-kor indul és 18.20-kor száll le Bukarestben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: