2009-02-23 14:49:20• hírek • Szatmár.ro

Kórustalálkozó a Székesegyházban

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmári Római Katolikus Székesegyház Kórusa  és a Romániai Magyar Dalosszövetség szombaton kórustalálkozót szervez a Székesegyházban. A tizenhetedik ökumenikus kórus-seregszemlére Szatmár és Máramaros megyék négy felekezetének húsz énekkara  jelentkezett.

 

A Magyar Nyelv Éve  -  Kazinczy Ferenc születésének 250-ik évfordulója alkalmából szombaton délelőtt 10 órai kezdettel kórustálakózót szervez az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmári Római Katolikus Székesegyház Kórusa  és a Romániai Magyar Dalosszövetség. Az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett kórustalálkozón Szatmár és Máramaros megyék négy felekezetének húsz énekkara lesz jelen. A két megye már jól ismert és neves kórusai mellett olyan énekkarok is jelentkeztek, melyek e találkozóra először neveztek be, úgy mint a  három nyelven éneklő felsővisói Szent Anna, a nagykárolyi  Canticum Novum kórusok, valamint az apai reformátusok nemrég alakult vegyeskara.

A seregszemlét Hársfalvi Ottó püspöki általános helynök, a Székesegyház plébánosa nyitja meg, a Romániai Magyar Dalosszövetség részéről pedig Guttman Mihály egyetemi tanár, a szövetség tiszteletbeli elnöke vesz részt.

A hagyományokhoz híven, országhatáron túli vendégei is lesznek a rendezvénynek. A magyarországi Tiszavasvár és Hajdúnánás Európa-hírű  kórusainak fellépése zárja a seregszemlét.

A találkozóra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A mezőfényi Szivárvány kórus

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: