2017-06-12 09:45:19• hírek • refszatmar.eu

Kórusseregszemle reformációs hangulatban a Láncosban

Ha Szentháromság vasárnapja, akkor kórustalálkozó a Szatmári Református Egyházmegyében is. Mikola, Szatmárnémeti-Németi, Sárközújlak, Vetés, Szatmárhegy után aligha lehetett volna méltóbb helyszínt találni a reformáció ötszázadik évfordulóján eme jeles eseménynek, mint a Láncos templomot.

Délután 5 órától Király Lajos esperes igehirdetésében a zene gyógyító, terápiás hatásáról, ugyanakkor a közösségmegtartó erejéről is szólt. Az igehirdetésre válaszképpen Kánya Réka énekcsokra következett, majd a kórusok közösen, Higyed Gyöngyi főszervező vezénylésével, elénekelték a reformáció énekét: Erős vár a mi Istenünk.

Az idén kerek tízéves évfordulóját ünneplő lelkipásztorkórust Higyed János konferálta fel, Higyed Gyöngyi egyházmegyei zenei előadó pedig értékes énekeket vezényelt. Nevezi Dobos Csilla a Németi Református Egyházközség kórusát mutatta be és vezette, majd pedig az apaiak következtek, akiket Vajda Levente főgondnok konferált és Bodor Andrea vezényelt. A mikolaiak, akik hat évvel ezelőtt indították újra útjára a kórusseregszemlét, Higyed István lelkipásztor felkonferálásával, Gerő Anikó irányításával énekeltek. A házigazda Szatmár-Láncos gyülekezetét egyesített kórus képviselte, a Soli Deo Gloria és a Laudate Dominum közös erővel, Orosz Márta karnagy irányításával, Szilágyi Balázs bemutatásával dicsérte Istenét. A patóháziakat Tolnai János lelkipásztor mutatta be és Tolnai Zelma tiszteletesasszony vezényelte. A szatmárhegyieket a csigázó, énekelni szerető asszonyok képviselték, Kovács József tiszteletes vezetésével. Máthé Róbert lelkipásztor a vetésieket mutatta be, Pop-Szováti Imelda pedig vezényelt két énekkart is a dicséretben. Ilonczai Zsombor lelkipásztor az ebben a felállásban hat éve működő szárazberki kórussal érkezett.

Tizenegy énekkar, nyolc gyülekezet képviselete dicsérte tehát a Szentháromság egy Istent szép zengésű énekekkel megtöltve az ősi Láncos templomot. Az áldott alkalom a himnusz eléneklésével és szeretetvendégséggel ért véget.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: