2012-12-17 10:09:59• hírek • Póti Orsolya

Kórusművek csendültek fel a Székesegyházban

Ünnepi hangulatot teremtett a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa és a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa december 16-án a Római Katolikus Székesegyházban. Többek között olyan zeneszerzők művei csendültek fel, mint Bárdos, Berkesi, Piazolla és Buxtehude.

A hagyományokhoz híven idén is ünnepi koncerttel köszöntötte a Karácsonyt a Szatmári Református Egyházmegye. A lelkipásztorok kórusa és a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa szívmelengető dallamokkal örvendeztette meg a közönséget december 16-án, vasárnap este a Római Katolikus Székesegyházban.

A közönséget Higyed János lelkipásztor köszöntötte, majd ismertette a műsor programját.

A „Dona nobis pacem" (Adj nekünk békét) című műsor egy Piazolla darabbal vette kezdetét, majd Debussy „Reverie" című művét hallhatta a közönség Balaskó Balázs zongoraművész előadásában. Ezt követően olyan kórusművek csendültek fel, mint Bárdos Lajos „A bölcsőnél", „Mennyei kórus hangja kél", „Szent karácsony éjjel" című művei, valamint Berkesi Sándor népdalrondója.

A továbbiakban elhangzott Gaccini Ave Mariája és Buxtehude „Alles was Ihr tut" c. kantátája és Lightfoot „Dona nobis pacem" c. műve, az ünnepi műsor pedig Piazolla Ave Mariája zárta.

A koncerten közreműködött Balaskó Balázs zongora- és orgonaművész, Székely Alpár hegedűművész és Higyed János Bence, a Szatmári Művészeti Líceum trombita szakos diákja. Azt est során vezényelt az összevont kórusok karmestere, Higyed Gyöngyi.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: