2009-08-17 15:51:39• hírek • Parajdi Andrea

Kórusfesztivál Szatmárnémetiben

Mégha egy kicsit szerényebb program-összeállítással is, de idén is megszervezésre kerül Szatmárnémetiben a „Samfest 2009" Nemzetközi Kórusfesztivál.

A Román Kórusegyesület, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Szatmár Megyei Múzeum, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a Szatmárnémeti Adagio Kórusegyesület és a Cununita együttes augusztus 21 és 25 között ötödik alkalommal szervezik meg a Nemzetközi Kórusfesztivált Szatmárnémetiben.

A gazdasági válság a fesztivál szervezésére is hatással volt, hiszen a korábbi években számtalan külföldi kórus lépett fel az esemény keretében, ezúttal csak Horvátországból és Magyarországról érkeznek kóruscsoportok, illetve egy karmester Franciaországból, míg egy Kanadából látogat hazánkba. Előadásokat templomokban, illetve szabadtéren is tartanak majd.

Az esemény részletes programja:

Augusztus 21, péntek:

A rendezvény az ,,Adormirea Maicii Domnului" katedrálisban 16:30 órai kezdettel indul. Fellépnek a szatmárnémeti Artemis, a pitesti Sanziana és a suceavai Bunavestire kórusok. Este 20 órától a Coposu sétányon zajlik a programsorozat, ahol flórklórelőadással nyitnak, majd szerepel a Cununita együttes, Leontina Dorca és Carmen Sas is.

Augusztus 22, szombat:

Szombaton 16:30 órától a Székesegyházban folytatódik a rendezvénysorozat ahol bemutatkozik a szatmárnémeti Excelsior kórus, a Calvaria kórus, és a Székesegyház kórusa is.

Szintén este 20 órától a Coposu sétányt járja majd át a dalárdák éneke, ezen a helyszínen is bemutatkozik a szatmárnémeti Artemis és a pitesti Sanziana, valamint a helyi Adagio kórus is. Fellép még a brailai „Valurile Dunarii" formáció is.


Nemzetközi kórusfesztivált szerveznek augusztus 21 és 25 között.
Nemzetközi kórusfesztivált szerveznek augusztus 21 és 25 között


Augusztus 23, vasárnap:

Vasárnap kizárólag csak a "Nasterea Maicii Domnului" katedrálisban lesznek programok, ahol egy csoportot alkotva lépnek fel Szatmárnémeti templomainak kórusai. Hallhatjuk és láthatjuk majd ortodox papok együttes bemutatkozását is.

Augusztus 24, hétfő:

A "Sfintii Arhangheli" görög katolikus templomban 16:30 órai kezdettel ismét fellép a brailai „Valurile Dunarii", majd a nagyváradi Fiat Lux kórus és a szatmárnémeti Gaudeamus kórus is. 20 órától ismét a Coposu sétányon várják az érdeklődőket, ahol ismét látható a nagyváradi Fiat Lux kórus, a szatmárnémeti Gaudeamus kórus, a Székesegyház vegyes kórusa, a helyi Excelsior kórus és a Gyermekek Palotája is.

Augusztus 25, kedd:

Kedden zárul az öt napos rendezvény, a fináléban is színvonalas előadásokkal készülnek. A Péter és Pál apostolok görög katolikus katedrális lesz a kórusfesztivál utolsó napjának helyszíne. 19:30 órától indul a program. Itt mutatkoznak majd be Louise Beaunoyer, kanadai és Norbert Ott francia karmesterek, valamint az est folyamán Michael Jackson emlékét is felelevenítik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: