2018-08-30 13:20:51• hírek • Bede Emőke

Korszerűsítik az UFO-parkot

A kép tájékoztató jellegű.
A kép tájékoztató jellegű.

Megújul és modern arculatot kap a 17-es lakónegyedben található UFO-park, mely a jövőben a szatmári sportkedvelő fiatalok egyik kedvenc helyévé válhat – döntött csütörtökön a városi tanács.

A beruházáshoz készült szakjelentés szerint a projekt célja, hogy egy olyan közeget teremtsen, ahol civilizált módon tölthetik el a lakók szabadidejüket, és a fiatalok bátran hódolhatnak az olyan szenvedélyeknek, mint a gördeszkázás, görkorcsolyázás, kosarazás vagy akár a röplabdázás és tollasozás. Mindezen célkitűzések egyenes válaszként érkeztek a helyi fiatal generáció azon kérésére, hogy legyen végre Szatmárnémetiben is egy annak rendje és módja szerint megalkotott pálya, ahol anélkül deszkázhatnak vagy bringázhatnak, hogy bárki mást zavarnának ezáltal.
 

A skate-park 651,47 négyzetméteren terül majd el, a streetball pályák - melyekből kettő is lesz - egyenként 210 négyzetmétert ölelnek fel, a röplabdázásra és tollasozásra alkalmas pályának pedig 162 négyzetméter jut. Emellett több biciklitárolót és vadonatúj padokat is ki fognak helyezni, ennek köszönhetően azok is kellemesen tölthetik majd itt az időt, akik egyébként nem sportolási célból látogatnak ki az UFO-parkba.
 

A beruházás összköltésgvetése 620 ezer lej. Ebből 530 ezer lejt saját zsebből teremt elő az önkormányzat, 90 ezerrel pedig a Rotary Club járul hozzá a park modernizálásához.


A kép tájékoztató jellegű.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: