2018-10-02 10:57:05• hírek • Szatmár.ro

Korszerűsítik a Kispiacot

Október 1-én nagyszabású munkálatok kezdődtek a Kispiacon: többek között lebontják az elavult csarnokokat, melyek helyére modern épületeket húznak fel.

A kispiaci árusokkal találkozott a napokban Kereskényi Gábor polgármester. A városvezető a hétfőn kezdődött felújítási munkálatokat ellenőrizte, amely során lebontják a több évtizedes épületek jelentős részét, és új helyiségeket alakítanak ki a gyümölcs, tejtermék és egyéb árusoknak, valamint kicserélik az ivóvíz- és szennyvízhálózatot is.  

 

A 1,5 millió lej összértékű beruházást a helyi költségvetésből fedezi az önkormányzat, a kivitelezési határidő pedig 10 hónap. Az új, kétszintes épületen kívül fém tetőszerkezet kerül az udvarra is, így rossz idő esetén sem kell majd fagyoskodniuk az ott tartózkodóknak, valamint új közvécé is épül. Mindemellett az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóságnak is lesz egy saját része, ahol a húsokat lehet majd bevizsgáltatni.



„A szatmári piacok korszerűsítése az egyik fontos feladatunk, hiszen ezek az intézmények több évtizede épültek. Az úgynevezett „Kispiac” árusait személyesen is jól ismerem, hiszen én is az egyik állandó vásárlójuk vagyok. Úgy vélem, ezek a szatmári és környékbeli kistermelők, valamint a vevők is megérdemlik, hogy XXI. századi körülményeket teremtsünk számukra.” – jelentette ki Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: