2008-02-08 11:46:51• hírek • Szatmar.ro

Mesterképzőt indít a Katonai Akadémia

mesterkepzoA képzést az Informatikai és Távközlési Minisztérium is támogatja.
A Távközlési és Informatikai Minisztérium támogatja a Katonai Akadémia 2008 márciusában információs technológiai biztonság témakörben indított mesterképzőjét. Mint ismeretes, a szaktárca felel a romániai intézmények hálózatainak, rendszereinek biztonságáért és az informatikai bűncselekmények megelőzéséért.
 
Éppen ezért a Távközlési és Informatikai Minisztérium támogatja a hasonló kezdeményezéseket, különösképpen, hogy a modern kommunikációs eszközök esetében kiemelt fontosságú a biztonság mind a közintézmények, mind a vállalatok rendszereiben.
 
A Katonai Akadémia mesterképzője olyan felsőfokú diplomával rendelkezőknek szól, akik elmélyítenék tudásukat a technológia, a szabályozások és az információbiztonsági menedzsment (InfoSec) témakörében. A mesterképző másfél éves, 3 szemeszterből áll. Az információbiztonsági szakemberek képzése országos prioritásnak számít, ugyanis egyre nagyobb a kereslet az ilyen végzettségűek iránt, mind a magán, mind az közszférában.
 
Az információbiztonsági szakemberek munkája elengedhetetlen az e-kormányzat, e-közigazgatás, e-banking, e-commerce, e-payment rendszerek bevezetésénél is. A mesterképző részleteiről a következő honlapon találnak részleteket: http://www.mta.ro/masterat/masterinfosec/index.html.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: