2012-10-25 17:40:11• hírek • Szatmar.ro

Korszerűbb takarítás a sürgősségin

A takarítás színvonalának és a tisztaság szintjének jelentős növekedését várja a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának vezetősége attól a másfél tucat berendezéstől, amely az intézmény számára vásárolnak. A rendelési listán összesen tíz takarítógép és hét „papucsfelhúzó-automata" szerepel.

Közülük az első takarítógép már meg is érkezett, mi több, az MT és a kórház vezetői csütörtökön már ki is próbálták. Összesen négy darab, 60 centiméter széles és hat darab, 40 centiméter széles takarítógépet vásárol a tanács a kórház számára.

Az intézmény felszereltsége olyan berendezéssel is bővül, amely gyakorlatilag automatikusan felhúzza majd az ember cipőjére a kórházakban használt fóliapapucsot. Ilyen szerkezetből hetet vásárolt a tanács, kettő ezek közül szintén megérkezett.

Az újonnan beszerzett gépek nem csak a takarítást teszik gyorsabbá, könnyebbé és hatékonyabbá, hanem ezáltal a megfertőződés és a megbetegedés veszélyét is csökkentik. A fenti gépek a folyosókon és a kórtermekben egyaránt szolgálatot teljesítenek majd.

Szatmár megye egészségügyi intézményeit azt követően kezdték fejleszteni, hogy Cseke Attila, akkori egészségügyi miniszter meghirdette a kórházi decentralizáció programját. Csehi Árpád akkori tanácselnök az első pillanatoktól kezdve élt a lehetőségekkel és komoly összegeket és energiát fektetett az egészségügy korszerűsítésére, de a jelenlegi vezetőség is a fejlesztések folytatását ígérte. A megyei mellett a városi önkormányzat is szeretne hozzájárulni az egészségügy helyzetének javításához: Magyar Lóránd, Szatmárnémeti Városi Tanácsának tagja, a szociális védelemért, az egészségügyért és a sportért felelős szakbizottság elnöke a minap kijelentette: igyekeznek a jövő évi költségvetésben minél nagyobb összeget elkülöníteni a kórház további modernizálására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: