2008-10-21 15:50:14• hírek • Szatmár.ro

Pereskedés a szeméttelep miatt

Tavaly áprilisban hirdették meg a megyei hulladékgazdálkodás kivitelezésére a licitet. Akkor négy konzorcium tett ajánlatot, azonban egyetlen egy sem teljesítette a törvény által előírtakat, ezért érvénytelenítették a licitet.

Egy magáncég, az egyik ajánlatot benyújtó konzorcium tagja, beperelte a Szatmár Megyei Tanácsot. Májusban a Megyei Tanács számára kedvező döntés született a kolozsvári fellebbviteli bíróságon, azonban újabb keresetet nyújtottak be, ezúttal a teljes konzorcium pereskedni kezdett. Az ügyet jelenleg a nagybányai bíróságon tárgyalják.

A következő tárgyalásra szerdán kerül sor, azonban azt, hogy mikor kerül pont az ügy végére, egyelőre nem lehet tudni, annyi biztos, a Megyei Tanácsot sürgeti az idő, ugyanis elveszíthetik a kormánytámogatást, ha nem zárul le hamarosan az ügy. A befektetésnek 2010 végéig kellene megvalósulnia - tájékoztatott Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Területfejlesztési Igazgatóságának a vezetője.

A befektetés költségeit egyébként, 75%-ban kormánytámogatásból finanszírozzák, 25%-ban pedig a megye önkormányzata fizeti.

A pereskedés miatt teljes mértékben meg van kötve a Megyei Tanács keze, hiszen nem írhatják ki újra a licitet. Az új megyei korszerű hulladékgazdálkodás kidolgozása egyébként azért kiemelten fontos, mivel hamarosan meg kell szüntetni a megye összes vidéki és városi szemétlerakatát. A tervek szerint, ezek helyett létesül majd egy nagy hulladéklerakó, két átmeneti lerakó, illetve négy kisebb lerakó. Ezekbe nem kerülhet majd, csak kizárólag olyan hulladék, melyet nem lehet újrahasznosítani, ezért minden önkormányzatnak maga kell kidolgoznia a saját stratégiáját.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: