2008-10-13 16:35:26• hírek • Parajdi Andrea

Döntést hoz a bíróság

Amint arról már beszámoltunk jelenleg egy jogi per akadályozza a szeméttelepek ügyében való előrelépést. Beindulhat az új licit előkészítése, ha a bíróság kedden a Megyei Tanács javára hoz döntést.

A Megyei Tanács, a Prefektúra, és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hétfői egyeztető gyűlésén ismét napirendre került a megyei szintű hulladékgazdálkodási pályázat körüli probléma. Telítettségük és környezetszennyező hatásuk révén már évek óta problémát okoznak megyénkben a szeméttelepek. Mint ismeretes, a Megyei Tanács egy olyan pályázatot készített elő, amely magában foglalja a régi szemétlerakók rekultivációját, valamint egy megyei szintű, uniós elvárásoknak megfelelő szeméttároló, és négy átrakó kialakítását.

A munkálatokat tavaly májusban bocsájtották licitre, viszont nem sikerült kivitelezőt találni, ugyanis az Elbíráló bizottság mind a négy benyújtott ajánlatot elfogadhatatlannak nyilvánította. Ekkor indított pert két licitáló cég. Bár mindkét vállalat elvesztette az ügyet, egyikük júniusban újra pereskedésbe kezdett.

-Kedden hirdet eredményt a bíróság. Bízunk abban, hogy az ügyet megnyerjük, ugyanis akkor ismét elkezdhetjük a munkálatok kitendereztetését. Ha nemleges döntés születik, akkor sokáig húzódhat még a per, ugyanis belemennek az ügy minden részletébe. Amennyiben így alakulna, folyamatosan keressük majd a jogi kiskapukat, hogy a per alatt lévő ügyet ismét licitre bocsájthassuk - magyarázta Csehi Árpád, Megyei tanácselnök.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: