2018-05-25 06:27:06• hírek • Oszkó Viktória

Korszerű ismeretekkel és keresztény értékrenddel felruházva indultak útnak a Hám János Líceum diákjai

Mint minden évben, idén is fegyelmezett sorokban vonultak át a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum végzősei az iskola épületéből a Szatmárnémeti Székesegyház elé, hogy megkoszorúzzák Hám János szobrát. A diákok ezután énekelve vonultak be a templomba, hogy elfoglalják helyeiket a sorok között.

Az ünnepség nyitóeseménye a zászlóátadás és szalagtűzés volt. A leköszönő tizenkettedikes oszályok képviselői, Dobos Abigél és Pop Dávid átadták az iskola jelképét a tizenegyedikes évfolyam diákjainak, Hauler Viviennek és Sopronyi Balázsnak, majd feltűzték a ballagó osztályok szalagjait a zászlórúdra.


A szentmise után többen köszöntő beszédet mondtak, gratuláltak a végzősöknek, biztatták őket az előttük álló hosszú útra és hangsúlyozták, mekkora kincs, hogy lelkileg felkészülten, a keresztény értékrenddel felvértezve kedhetik meg utukat a nagybetűs életbe.A XI. osztályos diákok nevében beszédet mondott Mekker Vivien diáktanácselnök, majd Szejke Dóra XII. B. osztályos tanuló ragadta magához a mikrofont, hogy bátorítsa társait. Beszédében azt hangsúlyozta ki, hogy talán még fel sem fogják a sorok között ülő diákok, mire is jó az a rengeteg tudás és tapasztalás, amit az évek során megszereztek. Háláját fejezte ki a támogatásért, az óvásért, amit az intézménytől és a közösségtől kaptak, hozzátéve, büszkén léphetnek majd tovább, hiszen olyan értékekkel gazdagodtak, amelyek jó útra vezetik majd őket az életben.


Ádámkó István Csaba, az intézmény igazgatója szintén meleg szavakat intézett a felnőtt élet kapujában toporgó diákokhoz.


"Néhány órával ezelőtt az utolsó órán elérzékenyülve így fogalmaztatok: “Az iskola falai között nőttünk fel, nagyon sok mindent kaptunk az iskolai közösségtől, ez volt a második otthonunk.” Valóban szemünk láttára növekedtetek, nőttetek fel, miközben igyekeztünk négy, nyolc, vagy netán tizenkét esztendőn keresztül formálni személyiségeteket. Nagyon fontosnak tartom kihangsúlyozni számotokra, hogy soha ne feledjétek, honnan jöttetek, szülőföldetekhez és anyanyelvetekhez mindig, mindenhol, minden körülmény közepette ragaszkodjatok: szeressétek, ápoljátok, gondozzátok édes anyanyelvünket és majd szülőkként adjátok tovább gyermekeiteknek” – mondta.Felszólalt még Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármester, Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettes, és Pataki Csaba, a megyei tanács elnöke is. A szülői munkaközösség nevében beszédet mondott Szejke Ottília elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő is.


Természetesen a legjobban teljesítő diákok díjazása sem maradhatott ki. 


Tanulmányi oklevelet a legalább 8,50-es átlagot elért tanulók vehettek át. A XII. A. osztály legjobbjai Palai Bence (8,65), Czumbel Róbert (8,71), Őri Gabriella  (8,71), Boné Henrietta Csilla  (8,73), Bici Bernadett Bianka (8,78), Gyenes Biborka  (8,84), Geng Bettina (8,86), Igli Balázs Emánuel (9,02), Bici Dominik (9,02), Balas Ovidiu Bernard  (9,10) és Örmény Márk (9,10) lettek.


Dicséretben részesültek, könyvjutalamat és oklevelet kaptak szintén a XII. A. osztályból Pascan Emese Edina (9,13), Vinkler Petra (9,15), Sztrimbely Ákos (9,39), Pop Dávid György (9,68), Szmuriga Márta (9,73) és Czompa Renáta Mónika (9,76).   A XII. B. osztályból oklevelet kaptak Szilágyi Szabolcs-István (8,71), Szilágyi Eszter (8,82), Szűcs Ivett (8.82), Fazecaș Beatrix (8,89), Földes Enikő-Ildikó (8,89), Propszt Tünde Erzsébet (9,00), Boján Arabella-Henrietta (9,21), Ghiuruțan-Bura Péter (9,39), Huber Astrid (9,39), Bodó Alexandra-Erzsébet (9,42) és Heim Zoltán (9,45).


Dicséretben részesültek, könyvjutalamat és oklevelet kaptak szintén a XII. B. osztályból Linzenbold Evelin-Zita (9,53), Rău Bettina (9,53), Schneider Hedvig-Odette (9,63), Szejke Dóra (9,68), Dobos Abigél (9,76), Hutzel Levente (9,81) és Daniel Szilárd (10,00).


Ebben az évben évfolyamelső Daniel Szilárd XII. B osztályos diák lett, aki 10,00-es tanulmányi átlagot ért el a középiskolai évek során.


Díjazták a fiatalokat az éves teljesítményük alapján is, ahol figyelembe vették a különböző versenyeken való részvételt, az aktivitást, de oklevél járt a hittan kompetencia vizsgán elért kiváló eredményekért, a zenei- és sportteljesítményekért is.


A Rákóczi szövetség és a Hám János Diáktanács is külön értékelte a legjobbakat. A Szatmári Római Katolikus Püspökség díja, a Reizer Pál-díj, a Loyolai Szent Ignác-díj, Kereskényi Gábor polgármester úr személyes díja, Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnökének személyes díja, Turós Lóránd szenátor úr személyes díja, Erdei Dolóczki István képviselő úr személyes díja, Magyar Lóránd képviselő úr személyes díja, a szatmárnémeti Véndiákszövetség díja, a Szatmár megyei Magyartanárok Egyesülte, a LiterArt Egyesület díja az Autonet Kft. Tehetséges fiatalok továbbtanulását támogató díja, a Tarr Beton Kft. díjai, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet díja, az Emile Style Kft. díja, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság díja, a Máltai Szeretetszolgálat díja, a  Magyar Ifjúsági Kezdeményezés díja, az Aquastar Élményfürdő díja is a lehető legjobb helyre kerültek, azokhoz a diákokhoz, akik a legjobban megérdemelték.


Mindenkinek gratulálunk!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: