2012-08-23 14:23:48• hírek • Kocsis Zoltán

Korrupció miatt elítélt férfi lett Stef személyi tanácsadója

Nagybánya korábbi polgármestere, Cristian Anghel lett a Szatmár Megyei Tanács elnökének, Adrian Stefnek a személyes tanácsadója. Ezt csütörtök délelőtt jelentették be, amikor a Szatmár megye monográfiájának elkészítéséről szóló bejelentés is megszületett.

Anghel hivatalosan már augusztus 1. óta ellátja tisztségét, a bejelentésre mégis augusztus 23-ig várni kellett. A 62 éves politikus stratégiai témákban segíti majd a tanácselnök munkáját, olyan területeken, mint regionális fejlesztés, stratégiai projektek, szociális intézmények.

Anghel összesen öt mandátumban volt Nagybánya polgármestere, egyben a Nemzeti Liberális Párt Máramaros megyei szervezetének az elnöki tisztségét is betöltötte. Korrupció és hűtlen kezelés vádjával 2010-ben a Kolozsvári Fellebbviteli Bíróság jogerősen két év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre és 394.500 euró büntetés befizetésére ítélte. Emellett a bíróság zárlat alá helyezte valamennyi ingatlanát és megtiltotta, hogy köztisztséget töltsön be. A vád szerint Anghel polgármesterként áldását adta rá, hogy a polgármesteri hivatal 550.000 euróért megvásároljon egy olyan ingatlant, amelynek piaci értéke 150.000 euró volt.

Anghelt 2011 tavaszán feltételesen szabadlábra helyezték...

Az eseményen, amelyen jelen voltak a megyei tanács égisze alá tartozó intézmények vezetői, bejelentették, hogy elkészítik Szatmár megye monográfiáját, amelyben feltüntetik gazdasági, földrajzi, történelmi jellemzőit, sajátosságait. Ez azért időszerű, mert a legutóbbi ilyen munka 1980-ban készült.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: