2019-09-08 08:08:08• hírek • Bede Emőke

Körözött BMW-re bukkantak a petei határőrök

Szeptember 7-én, nem sokkal dél előtt érkezett meg a petei határátkelőhöz egy Jeep, mely egy utánfutón egy BMW X6-ost szállított. Mondanunk sem kell, hogy a hófehér luxusautóval koránt sem volt minden rendben.

A határrendészet tájékoztatása szerint a román rendszámú Jeep és a Syrius márkájú tréler irataival nem volt gond, viszont a Franciaországban bejegyzett BMW-ről hamar kiderült, hogy az olasz hatóságok már március 16. óta keresik az autót elkobzás céljából. Hogy a Máramaros megyei, 37 éves sofőrnek milyen szerepe volt az ügyben, egyelőre nem tudni, az viszont biztos, hogy a kicsivel több mint 14 ezer euró értékű járművet a hatóság az ügy tisztázásáig lefoglalta, az ügyben pedig orgazdaság miatt indítottak eljárást.



Emlékeztetőül: 2019 augusztusában 40 százalékkal emelkedett azon járművek száma, melyekről az határellenőrzés során kiderült, valamelyik nyugati országban már jelentették ellopását. Hogy mit is jelent ez konkrét számokban kifejtve? Míg tavaly az említett hónapban mindössze 22 jármű bukott le, addig idén számuk elérte a 32-t. A határrendészet elárulta, hogy a „beszállítók” leginkább a magyar-román határt részesítik előnyben. A legtöbb lopott járművet a Szatmár megyei Peténél és az Arad megyei Nagylaknál sikerült nyakon csípni, de azért a román-bulgár és a román-moldáv határszakasz sem panaszkodhat. Ami e legnépszerűbb márkákat illeti, nagyon úgy tűnik, hogy országunkban a „felvásárlói piacon” a legnagyobb igény a BMW-re, az Audira és a Jaguarra van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: