2020-03-17 18:02:39• hírek • Agerpres

Koronavírussal fertőződött román állampolgár érkezett Bukarestbe egy madridi járattal

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Koronavírussal fertőződött román állampolgár érkezett kedden az Otopeni repülőtérre egy madridi járattal, amelyen hatvanan utaztak; az illető tudta, hogy fertőzött - közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A tájékoztatás szerint a román állampolgárnak a spanyolországi hatóságok által kiállított igazolása volt arról, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje, mégis felült a repülőgépre, megszegve ezáltal a spanyol hatóságoknak a dokumentumba foglalt ajánlását, miszerint 14 napra karanténba kellett volna vonulnia. A GCS szerint útközben az illetőn jelentkeztek a koronavírus-fertőzés jellegzetes tünetei, ezért a gép földet érése után átvették a közegészségügyi igazgatóságnak a reptéren szolgálatot teljesítő munkatársai és a Matei Balş járványtani intézetbe szállították.


Közben a hatóságok elkezdték a repülő utasainak azonosítását a járványtani vizsgálat mielőbbi elindítása érdekében. "Mivel az utasok a koronavírus által érintett térségekből érkeztek, kötelességük házi elkülönítésbe vonulni 14 napra" - jegyzi meg a GCS.


A repülőgépet egy magántársaság üzemelteti - derül még ki a tájékoztatásból. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: