2020-05-21 09:04:22• hírek • Szatmár.ro

Koronavírussal fertőződött meg egy szatmári gyermekotthon alkalmazottja

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal is megerősítette a hírt, mely szerint a Szatmár Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság egy alkalmazottjának koronavírus tesztje pozitív lett.

A szóban forgó férfi a "Maria" családi típusú gyermekotthon munkatársaként dolgozik, viszont a Prefektusi Hivatal információi szerint még azelőtt kiderült a fertőzés, hogy a gyermekotthon lakóival kontaktusba léphetett volna.

A gyermekotthon munkatársai a járvány kezdete óta kéthetes turnusok szerinti váltásban dolgoznak, azaz a munkával töltött két hét ideje alatt a külvilágtól teljesen el vannak szeparálva.

A prefektúra közlése szerint a gyermekotthon munkatársa vasárnap kellett volna elkezdjen egy újabb kéthetes munkaturnust, viszont a szombati tesztje pozitív eredményt hozott, tehát még azelőtt kiderült a fertőzés, hogy a gyermekotthon lakóival kontaktusba léphetett volna. A férfit Szatmárnémetiben helyezték kórházi megfigyelés alá; családja számára pedig lakhelyi karantént rendeltek el a hatóságok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: