2020-02-28 15:33:31• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Koronavírussal fertőződött meg egy Máramaros megyei férfi

Újabb két személynél igazolták a koronavírus-fertőzést Romániában – jelentett be pénteken Nelu Tătaru, az egészségügyi minisztérium államtitkára, egy Raed Arafattal közösen tartott rendkívüli sajtótájékoztató keretében.

Tătaru szerint a laboreredmények egy 45 éves máramarosi férfinél és egy 28 éves temesvári nőnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Az államtitkár szerint a máramarosi férfi február 25-én tért haza Olaszország, egy a koronavírus által nem érintett területéről.

Tătaru úgy tudja, a férfi már Olaszországban is járt orvosnál, ahol mindössze tüneti kezelést kapott, majd hazatérve, a Nagybányai Megyei Kórház sürgősségi osztályán is jelentkezett, influenzás tünetekre panaszkodva.

A beteget a sürgősségiről beutalták a fertőző betegségek osztályára, ahol szintén tüneti kezelésben részesítették, majd miután légzési nehézségek léptek fel nála, egy kolozsvári gyógyászati központba szállították át, ahol megállapították szervezetében a koronavírus jelenlétét. A pácienst jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A 28 éves temesvári nőt Temesváron kezelik, mindkét ügyben járványügyi vizsgálatot rendeltek el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: