2020-03-31 17:22:38• hírek • Bede Emőke

Koronavírusos páciensek kezelésére rendezik be a nagykárolyi kórházat

Egy, az illetékes hatóságok között e hét elején zajlott egyeztetést követően a Nagykárolyi Városi Kórházat a következő tíz napban olyan egészségügyi intézménnyé alakítják át, melyben az új típusú koronavírussal fertőződött pácienseket fogják kezelni – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

A Hivatalos Közlönyben is megjelent státus azt jelenti, hogy az úgynevezett támogató kórháznak a jól felszerelt intenzív osztály és az egész intézmény számára elegendő oxigénkészlet mellett megfelelő humánerőforrással is rendelkeznie kell. Utóbbi kitétel értelmében a kórháznak olyan szakorvosokat is alkalmaznia kell, amilyenekkel korábban nem rendelkezett. Ennek elérése érdekében a megye más kórházaiból átcsoportosítják az orvosokat, és az ígéretek szerint minden olyan védelmi felszerelést megkapnak majd, amivel minimálisra csökkenthető az egészségügyi személyzet megfertőződésének kockázata. Ha pedig a szükség úgy hozza, akkor ezen orvosokat egy helyi hotelben el is tudják szállásolni.
 

A nagykárolyi intézménybe olyan Covid-19-cel diagnosztizált személyeket fognak felvenni, akiknek a fertőzés mellett más egészségügyi problémái is vannak vagy egyéb, kisebb jellegű beavatkozást igényelnek – derül ki a prefektusi hivatal által közreadott információkból. Az említett forrás szerint ez egy nagyszerű lehetőség a Nagykárolyi Városi Kórháznak, hogy felszerelését olyan szintre emelje, mely korábban nem adatott meg neki.
 

Kiderült emellett az is, hogy a kórházi átszervezéssel párhuzamosan emelni fogják a városban állomásozó mentőautók számát, hogy ezzel gyorsabbá tegyék a betegszállítást, a súlyos eseteket ugyanis továbbra is a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház fertőző osztályán fogják kezelni.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: