2020-03-12 12:53:46• hírek • Szatmár.ro

Koronavírus és sport

Foto: Mike Egerton/PA Wire
Foto: Mike Egerton/PA Wire

A koronavírus-járvány a sportesemények megszervezését is befolyásolja, nem csak Szatmárnémetiben/Romániában, hanem az egész világon.

 

A legfrissebb hír, hogy az Amerikai Egyesült Államokban az NBA-s kosárlabdabajnokságot függesztették fel, miután kiderült, hogy az Utah Jazz egyik játékosánál – sajtóhírek szerint Rudy Gobertnél, a csapat francia centerénél – mutatták ki a vírust. Korábban már szó volt zárt kapus mérkőzésekről, amiről a játékosok igen negatív véleménnyel voltak.
 

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság elhalasztását kéri továbbá az UEFA-tól az öt európai topbajnokságból négy. Sajtóértesülések szerint az UEFA azt tervezi, hogy egy évvel elhalasztja a kontinensbajnokságot. Ez EB-pótselejtezőket egyébként nemrég halasztották el.


A labdarúgó Európa Liga mérkőzései közül az Inter-Getafe és a Sevilla-Roma meccseket elhalasztották, illetve több más mérkőzést semleges helyszínen vagy zárt kapuk mögött játsszák csütörtök este.
 

Spanyolországban a Király Kupa fináléját is elhalasztották: egyelőre nem tudni, hogy az Athletic Bilbao és a Real Sociedad mikor fog összecsapni.


A nemzetközi foci-életben amúgy már vannak koronavírus-fertőzöttek: a német másodosztályban játszó Hannover játékosáról, Timo Hübersről derült ki elsőként, hogy fertőzött, majd az olasz Juventus játékosa, Daniele Rugani bizonyult fertőzöttnek. További gyanús esetek vannak a Juventusnál és az Internél, ezért mindkét csapat esetében felfüggesztették az összes közös tevékenységet.
 

A román kosárlabdabajnokság - női és férfi bajnokság - mérkőzéseit március 31-ig felfüggesztették, akárcsak a nemzetközi szakszövetség, a FIBA égisze alá tartozó összes sorozat küzdelmeit.
 

A román-magyar közös jégkorongbajnokság, az Erste Liga küzdelmei sem fognak folytatódni, azaz az elődöntők közben már véget ért a szezon, a Csíkszeredai Sportklub és a címvédő Ferencváros Telekom megosztva lett az idei bajnok.
 

A román focibajnokság egyelőre zárt kapuk mögött folytatódik, Szatmár megyében viszont a negyedik ligás bajnokságot egyelőre felfüggesztették.

 

A Forma1-es szezon a hétvégén Melburne-ben indul, ám több csapat munkatársait is karanténba helyezték koronavírus-gyanú miatt. Arról viszont egyelőre nincs szó, hogy nem tartanák meg a futamot.

 

És hogy végezetül némi jó hírrel is szolgáljunk, csütörtök délelőtt a görögországi Olümpiában meggyújtották a tokiói olimpia lángját! Igaz, távolról sem biztos, hogy az eredetileg kitűzött időpontban tartják meg az olimpiát...

 

FRISSÍTVE!
Időközben a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) bejelentette: március 31-ig minden, égisze alá tartozó tevékenységet felfüggeszt! Ez azt jelenti, hogy a férfi és női bajnokságok első három osztályában, a futsal-bajnokság mindkét osztályában valamint az utánpótlás-bajnokságokban is szünetel a játék!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: