2020-03-14 18:12:17• hírek • Agerpres

Koronavírus - Meghaladta a százat a fertőzött személyek száma

Pozitív lett a koronavírustesztje egy Hunyad megyei képviselőnek, Déva polgármesterének és városmenedzserének, ezzel 102-re nőtt a romániai fertőzöttek száma - közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A GCS közleménye szerint Lucian Heiuş liberális képviselőről, Florin Oancea polgármesterről és Adrian David Nicolae városmenedzserről van szó. A 101. fertőzöttel a harmadik fokozatába (101 - 2000 fertőzött) lépett a járvány Romániában, amely 'a vírus széles körű, folyamatos terjedését' is jelenti, amely jelentős nyomást fejt ki az egészségügyi rendszerre.


A hatóságok közölték, hogy már alkalmaznak néhányat a koronavírus-járvány harmadik fokozatának kihirdetésekor esedékes intézkedések közül.


A tájékoztatásban kiemelik, az eddigi fertőzöttek esetében nyomon követhetők a kontaktszemélyek, a megyei közegészségügyi igazgatóságok járványügyi vizsgálatokat folytatnak mindazoknak az azonosítására, akik kapcsolatba kerülhettek a fertőzöttekkel. Halálos áldozatai nincsenek még a koronavírusnak Romániában - hangsúlyozzák.


A járvány harmadik fokozatában esedékes, de már ennek kihirdetése előtt gyakorlatba léptetett intézkedések közé tartozik az emberek közötti személyes kapcsolatfelvétel és a kollektív tevékenységek korlátozása, a világjárványra vonatkozó felkészülési terv alkalmazása, az utazások bejelentésének kötelezettsége.


Az országos vészhelyzeti bizottság az elkövetkezőkben felülvizsgálja az eddigi intézkedéseket, néhány esetében szigorítások várhatók, illetve újabbakat vezetnek be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében - áll még a közleményben. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: