2014-05-23 14:29:43• hírek • Szatmár.ro

Korodi: Ideje lenne Szatmárnak is odafigyelni az uniós forrásokra

A miniszter Szatmár megyei munkalátogatása során több helyszínt is felkeresett.

„Hibát követ el a megyei önkormányzat, amikor ahelyett, hogy áttérne Európai Uniós finanszírozásra, még mindig kínlódik és várja azt, hogy az országos költségvetésben mikor lesz annyi pénz, hogy folytatni lehessen a megkezdett munkálatokat. A regionális víz- és szennyvízhálózat, valamint a megyei szintű hulladéktározó olyan projektek, amelyeket nem lehet hazai költségvetésből finanszírozni, legalábbis nem hosszú távon" - hívta fel a sajtó figyelmét egy sajnálatos tényre Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter, május 22-én, a Szatmár megyei körútját követő sajtótájékoztatón. Majd hozzátette, szintén finanszírozás témában, hogy a regionális vízszolgáltató feladata, hogy arra ösztönözze a szerződésben álló feleket, hogy elköltsék azokat az összegeket, amelyeket az adott részprojekt finanszírozására kaptak, hogy minél előbb teljesen üzemkészen álljanak a szennyvízgazdálkodáshoz tartozó rendszerek.

Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter munkalátogatáson vett részt Szatmár megyében. Reggel rövid tárgyalást folytatott a megye vízellátásának nagy részéért felelős Apaserv Rt. vezetőivel, majd megtekintette a szamosdobi vízmű építkezésének munkálatait. Ez a vízmű látja majd el Nagykárolyt tiszta ivóvízzel. A kivitelezők szerint három hónapon belül üzemkész lehet a vízmű, ha minden a tervezett ütemben halad a továbbiakban is.

A miniszter innen a szamosdobi ökologikus hulladéktározó telephelyére látogatott, ahol a telep igazgatója kalauzolta végig. Mind a megye vízellátását megoldó és modernizáló víz- és szennyvízhálózat, mind pedig a szeméttárolást és újrahasznosítást ellátó ökologikus hulladékgazdálkodási telephely az előző, RMDSZ-es megyevezetés munkáját és stratégiai érzékét dicséri.

Korodi Attila Szatmár megyében

Korodi Attila Szatmár megyében

Korodi Attila Szatmár megyében

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: