2014-06-26 09:31:02• hírek • MTI

Korodi Attilát nevezték ki az ENSZ környezetvédelmi közgyűlésének alelnökévé

Forrás: RMDSZ.ro
Forrás: RMDSZ.ro

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) Nairobiban zajló környezetvédelmi közgyűlésén (UNEA) Korodi Attila környezetvédelmi minisztert nevezték ki a közgyűlés alelnökévé - tudatta szerdai hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

A székelyföldi RMDSZ-es politikust a kelet-európai államok jelölték a tisztségre, a jelölést a közgyűlés plénuma egyhangúlag fogadta el.

"Az alelnöki jelölésem biztosíték arra, hogy Románia folytatja aktív részvételét a különböző nemzetközi környezetvédelmi és a fenntartható fejlődésről szóló fórumokon" - idézte a minisztert az RMDSZ hírlevele. "Kivételes pillanatnak lehetünk tanúi a napokban, mert a közgyűlésen hozott döntések a világ minden táján hatással lesznek a jövőben a különféle környezetvédelmi politikákra" - mondta Korodi Attila a jelölést követően.

Az ENSZ Környezetvédelmi Központjában első alkalommal megszervezett közgyűlés június 23-27. között zajlik 160 ország több mint 100 miniszterének és 1200 küldöttjének részvételével. Az erdélyi magyar politikus két alkalommal is felszólal a tanácskozáson. Csütörtökön a fenntartható fejlődésről, pénteken pedig a vadállatok illegális kereskedelméről fejti ki véleményét.

Az ENSZ környezetvédelmi közgyűlése a Rio+20 Fenntartható Fejlődés című tanácskozáson elfogadott dokumentum eredményeként alakult meg az ENSZ Környezetvédelmi Programját adminisztráló tanács helyett. A közgyűlés a világ legrangosabb környezetvédelmi fóruma, amely az ENSZ fejlesztési programja mentén hoz környezetvédelmi stratégiai döntéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: