2009-01-08 23:36:04• hírek • Csenteri Judit

A környezetvédelem érdekében

A nagykereskedelmi láncok nem szolgáltatnak a jövőben ingyenes zacskókat a vásárlóknak, miután a január 1-től érvénybe lépett törvény értelmében minden egyes műanyag zacskó után 0,2 lej értékű környezetvédelmi illetéket kell folyósítani.

Az ingyenes zacskók helyett most már ezek az üzletláncok költség ellenében többnyire újrahasznosítható szatyrokat kínálnak fel a kliensek számára, amelyekre környezetvédelmi illetéket sem kell fizetniük. Akadnak kereskedők, akik papírzacskók mellett textiltáskákkal, nagy műanyag szatyrokkal és rafianeccekkel is szolgálnak a vásárlóknak, de mindezt csakis költségtérítés ellenében. 

A volt Kormány még az elmúlt év folyamán döntött arról, hogy 2009 január 1-től minden, akkor még a kereskedők által ingyenesen osztogatott műanyagzacskóra 20 banis illetéket számoljanak fel. Történt ez miután egy, a Környezetvédelmi Minisztérium által készített felmérés során kiderül, hogy minden romániai lakos évente átlagosan 250 ilyen zacskót használ fel, ezek használati ideje azonban mindössze 20 perc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: