2010-08-27 11:27:59• hírek • Szatmar.ro

Környezetvédők a PMN-en

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség is részt vesz a Partiumi Magyar Napokon.

Szombaton 11 órától az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmári szervezetével közösen a kilátogatóknak tartanak előadást és beszélgetést folytatnak a román-magyar határ környékén található védett övezetekről, ebből is azokra fektetve a hangsúlyt, amelyek a magyarországi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéhez, illetve az itthoni Szatmár megyéhez tartoznak.

Az esemény az A természeti értékek védelméért folytatott határon átívelő kampány elnevezésű projekt része. Ennek célja, hogy felvilágosítsák a határ mindkét felén élőket arról, milyen természeti értékeink vannak, és ezekre hogyan kellene vigyáznunk. Egy másik érdekessége az előadásoknak az, hogy szó esik arról is, miként növelhető az említett térségben élők gazdasági helyzete a környezeti helyzet javításával.

A szervezők az elhangzott előadásoktól, beszélgetésektől azt várják, hogy ezeknek köszönhetően még inkább környezetbarátok, környezetvédők legyenek a lakosok és aktívan részt vegyenek abban a munkában, amelynek köszönhetően egy tisztább környezetben élhetünk.

A Kossuth-kertben zajló rendezvény keretén belül, szombaton az érdeklődők betekintést nyerhetnek a volt közfürdő épületében lévő környezetvédelmi komplexum működésébe. Ez az az épület, ahol többek között a levegő minőségét is vizsgálják. A látogatók megtudhatják, miként történik a levegő minőségének vizsgálata, és számtalan egyéb kérdésre kaphatnak majd választ az intézmény alkalmazottaitól.


A környezetvédelemről is szó lesz a PMN-en
A környezetvédelemről is szó lesz a PMN-en


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: