2010-04-22 15:53:28• hírek • Szatmár.ro

Környezetvédő diákok vetélkedtek

Csütörtökön délelőtt Szatmárnémetiben rendezték meg a Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi verseny országos szakaszát.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolában a Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi verseny országos szakaszát. A megmérettetésen 12 csapat vett részt, a legtöbben Szatmár megyei tanintézményekből érkeztek, de a környező megyék iskoláinak diákjai is képviseltették magukat.

A környezetvédelmi vetélkedő három részből állt: az elsőben a tanulóknak egy feladatlapot kellett kitölteniük - nemzetközi tételekkel földrajzi, biológiai és környezetvédelmi témakörökben -, ezután mindenkinek be kellett mutatnia a „Zajszennyezés" témában már előzőleg elkészített plakátját, majd pedig minden résztvevő csapatnak egy rövid előadást kellett tartania egy általa fontosnak tartott negatív vagy pozitív környezetvédelmi problémát érintve.

A csapatokat négytagú zsűri is értékelte: Kiss Gréta tanár, Adriana Palda, a Környezetvédelmi Felügyelőség munkatársa, Ötvös Ana Szatmár megyei tanfelügyelő és Fazekas Lóránd tanár, a Román Ornitológiai Társaság (SOR) Szatmár megyei fiókszervezetének elnöke.

A bíráló bizottság pontozása alapján az első helyen a „hazaiak" végeztek, a szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola Zöldikék csapata (felkészítők: Balázs-Varhol Irma, Ölyüs Gabriella, Saraz Olga), második lett nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola Green-team csapata (felkészítő: Bélteki Erzsébet), míg a harmadik díjat a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont Piskóták csapata (felkészítő: Gózner Enikő) szerezte meg.

A nemzetközi döntőbe, amelyet június 3-4.-én rendeznek meg a magyarországi Győrben az első két csapat kapott meghívást.


Környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek a Föld Napja alkalmábólKörnyezetvédelmi vetélkedőt rendeztek a Föld Napja alkalmából


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: