2016-06-10 16:31:00• hírek • Szatmár.ro

Környezetvédő diákok gondolatai a klímaváltozásról

Tizenegy oktatási intézmény diákjai mutatták be a klímaváltozással kapcsolatban készített alkotásaikat.

A Sváb Házban tartotta pénteken az oktatási intézmények számára szervezett újrahasznosítási versenyének utolsó megmérettetését a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség. A nagy versenyben 19 iskola vett részt, a mostani fordulóban 11 intézmény diákjai mutatták be műveiket. A tanulók az elmúlt hetekben a klímaváltozás témakörében állítottak össze egy-egy tablót-kollázst, ezeket mutatták be diáktársaiknak meg a zsűrinek. Emellett elmondták gondolataikat, véleményüket a klímaváltozásról.

A megmérettetést megosztva az Avram Iancu Általános Iskola és az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum diákjai nyerték, a második helyezett a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium, a harmadik pedig a Szamosborhídi Általános Iskola lett.

Az közel egy éve indult verseny hat legjobb csapata - Az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum, a Constantin Brancusi Líceum, a Nagykárolyi 3-as számú Líceum, az Avram Iancu Általános Iskola, a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium és a Szamosborhídi Általános Iskola  - jutalmul egy vásárosnaményi hosszú hétvégét nyert. Hozzájuk csatlakozik egy hetedik csapat, amely az újrahasznosítható hulladék-gyűjtési verseny legjobbja lesz. A csapatok tagjainak lehetőségük lesz újrahasznosítható anyagokból egy-egy vízi közlekedési eszközt építeni, amit szeptember 22-én, az autómentes nap alkalmával vízre is fognak bocsájtani. A közlekedési eszközök 13 tervét már elkészítették az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum diákjai, úgyhogy a tutajépítőknek nem lesz nehéz dolguk: ha az alapanyag megvan, már csak a kiválasztott terv útmutatását kell követniük.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szeptember 23-án díjazni fogja a legtöbb újrahasznosítható hulladékot összegyűjtő települést is - a verseny legjobbját pedig egy-egy piknik-övezet kialakításában segíti majd az intézmény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: