2011-04-06 16:56:07• hírek • Póti Orsolya

Környezetvédelmi közvita: kevés az érdeklődő

Április 6-án Szatmárnémetiben szerveztek lakossági találkozót a környezetvédők, a szatmáriak részéről ismét nem volt nagy az érdeklődés: mindössze ketten jelentkeztek.

Havonta öt olyan lakossági közvitára is sor került a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szervezésében, melyen a lakosság tájékoztathatja a környezetvédőket a környezetszennyezésről, az általuk észlelt problémákról. A találkozók célja nem más, mint egy szorosabb kapcsolat kialakítása a Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Erdődön,Tasnádon, Avasfelsőfaluban és Sárközújlakon élőkkel.

A márciusi találkozó ugyan nem volt sikeres: Szatmárnémetiben senki sem jelent meg a lakosság részéről, Nagykárolyban nyolcan, Sárközújlakon, Avasfelsőfaluban és Tasnádon helyszínenként hárman és Erdődön negyvenen érdeklődtek a közvita iránt.

Mészáros Géza, a Környezetvédelmi Ügynökség munkatársa az április 6-i, Szatmárnémetiben megszervezett lakossági közvitán elmondta, hogy a lakossági találkozókat érdeklődőtől függetlenül minden hónapban megszervezik. A találkozót ugyan későbbi időpontra helyezték, 15 órától várták az érdeklődőket a Polgármesteri hivatal egyik gyűléstermébe.

A változott időpont ellenére a közvita ezúttal sem keltett nagy érdeklődést a szatmáriak körében, ugyanis mindössze két lakos volt jelen - a hivatal képviselőin kívül. A szerdai találkozó témája a biodiverzitás volt, melyről Fecser Péter, a Környezetvédelmi Ügynökség munkatársa tartott bemutatót.

Jövő héten Nagykárolyban, az követően Avasfelsőfaluban és Sárközújlakon, a hónap utolsó hetében pedig Erdődön találkozhat a lakosság a környezetvédőkkel.


A szervezőkön kívül ketten vettek részt a környezetvédelmi közvitán
A környezetvédelmi ügynökség képviselőin kívül ketten vettek részt a környezetvédelmi közvitán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: