2010-09-30 14:49:42• hírek • Póti Orsolya

Környezetvédelmi képzés pedagógusoknak

Az EKE partnerségben a nyíregyházi E-misszió Természet-és Környezetvédelmi Egyesület október 8-10. "Környezetvédelem és fenntartható fejlődés határok nélkül" elnevezéssel továbbképzést szervez tanároknak.

A projekt egyik célja a közös képzési stratégiák kidolgozása, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyei civil szervezetek és oktatási intézmények, környezetvédelmi hatóságok és önkormányzatok együttműködése.

A cél eléréséhez az első lépés az volt, hogy a két szomszédos megye képviselői egy olyan társadalmi tanulmányt dolgoztak ki, amely tartalmazza a lakosság véleményét, illetve felméri a környezetvédelmi oktatáshoz nélkülözhetetlen eszközöket, felszereléseket.

A képzés, ami egyben műhelymunka is, két fő témát ölel fel: a szén-dioxid kibocsátás okozta klímaváltozással, valamint a fenntartható fejlődéssel foglakozik. A programra oktatási anyagokat, két nyelvű információs táblákat dolgoznak ki, melyek segítségével a tanárok könnyen elsajátíthatják a környezetnevelésben használt módszereket. A két egyesület hosszútávú célja, két természeti környezetben való képzési központ létrehozása mindkét megyében.

A képzés egy szép környezetben  fog lezajlani, helyszíne a márokpapi (magyarországi) Csiperke Erdei Iskola lesz. A szállítást, szállást, étkezést és az oktatási csomagokat a szervezők biztosítják.



A márokpapi Csiperke Erdei Iskola


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: