2013-02-27 09:50:49• hírek • Szatmár.ro

Vándorkiállítás a Szatmár.ro szerkesztőségében

Két kölcseys diákcsoport mutatta be környezetvédelemmel kapcsolatos vándorkiállítását.

Két kölcseys csapat is részt vesz a Székely kapuk - Zöld kapuk nevet viselő vetélkedőn, amelyen a legjobban szereplő csoportok adriai vakációzást nyernek. A gyerekeket vezető Fehér Laura tanárnő immár hat éve szervezi a csapatokat és eddig mind a hat alkalommal sikerült megnyerni a horvátországi vakációt.

A vetélkedőt az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány indította útjára és szervezi meg évről-évre. Jelenleg kilenc ország általános iskolásai szerepelnek a vetélkedőben, melynek keretében egy hagyományőrző, betlehemes játék összeállítása mellett egy természetvédelemmel kapcsolatos vándor plakátkiállítást is össze kell állítaniuk a diákoknak, majd bemutatniuk több helyszínen.

A vetélkedővel a szervezők célja a hagyományok megismertetése a gyerekekkel, a környezettudatos életre való nevelés és az adományozás örömével való megismertetés, hiszen a betlehemes játékkal és a vándorkiállítással adományokat is gyűjtenek a diákok. Régebben egy afrikai iskola működtetésére gyűjtöttek, most már a saját közösségnek is átadhatják a befolyó összeget. Fehér Laurától megtudtuk: ők a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet egyik intézményét támogatnák.

Kölcseys diákok jártak a szerkesztőségünkben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: