2011-12-13 11:12:36• hírek • Szatmar.ro

Környezetvédelmi előadások és rajzverseny

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szakembereinek segtségével december 17-18-án környezetvédelmi képzést szervez általános- és középiskolás  fiatalok számára.

Szatmárnémetiből összesen tíz, egyenként háromfős csapat vesz részt december 17-én az előadásokon. Az ügynökség szakembereinek segítségével olyan témákkal ismerkedhetnek meg alaposabban, mint a hulladékgazdálkodás vagy a természetvédelmi területek kiemelt figyelemmel való kezelésének fontossága.

Az előadások a szatmárnémeti Kossuth kertben lévő Zöld Házban lesznek szombaton, majd a nyolcadikos és kilencedikes diákokból álló csapatok a szombati előadásokból ihletet merítve kell megrajzolják vasárnap azokat a műveket, amelyekkel beneveznek a rajzversenyre.

A versenyt természetesen díjazzák - hangsúlyozta  Veres Norbert, a MIK elnöke, aki azonban nem árulta el azt, hogy az első három helyezett milyen jutalomban részesül. Annyit azonban megtudtunk, hogy minden iskola, amely részt vesz a versenyben, kap egy cserepes fenyőt. Ezt együtt kiültethetik, és a fák hosszú éveken át emlékeztethetik a diákokat arra, hogy részt vettek a megmérettetésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: