2011-12-18 14:15:40• hírek • Szatmar.ro

Kölcseysek nyerték a MIK környezetvédelmi rajzversenyét

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium három fős csapata nyerte azt a rajzversenyt, amelyet a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) és a Környezetvédelmi Ügynökség a Communitas Alapítvány támogatásával szervezett a hétvégén.

A Kossuth Kertben található Zöld Házban szombaton és vasárnap megrendezett eseménysorozatnak az volt a célja, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre és tudatosítsa bennük ennek fontosságát. Veres Norbert, a MIK elnöke és Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség vezetője nyitotta meg az eseményt, az első nap az Ügynökség munkatársainak előadásait hallgathatták a gyerekek. Hersch Katalin a hulladékgazdálkodásról beszél és bemutatta a szamosdobi szeméttároló működését. Pándi Zsolt a geotermikus energiákról tartott előadást, Fescher Péter pedig a természetvédelmi övezetekről.

Az előadásokat hat tanintézmény kilenc csapata hallgatta végig. A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium két-két csapattal képviseltette magát, a Református Gimnázium, az Avram Iancu, a Balcescu-Petőfi és a 10-es számú Általános Iskolák valamint a Faipari Szakközépiskola egy-egy csapattal.

Vasárnap délelőtt a három fős csapatoknak rajzokban kellett megjeleníteniük azt, ami a leginkább megragadta őket az előadások témáiban. Ez a legjobban a Kölcsey Ferenc Főgimnázium IX.-es osztályának sikerült. A második helyen a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont VIII-os osztályos hallgatói végeztek, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 10-es iskola diákja állhattak fel.

A helyezettek vásárlási utalványt nyertek a Szamos bevásárlóközpontban található Poco Loco és King Art üzletektől: az elsők fejenként 50, a másodikak fejenként 40, a harmadikak pedig fejenként 30 lej értékben. Emellett mindenki kapott egy oklevelet valamint az Erdészeti Hivatal felajánlásából minden csapat haza vihetett egy-egy cserepes fenyőt.

Az elképzelések szerint ezeket tavaszig minden csapat ápolgatja, majd a március 15 - április 15 között sorra kerülő Erdők Hava alkalmából kiültetik. Veres Norbert elmondta, a tervek között szerepel, hogy a fenti időpontban megmutatják a résztvevőknek a szamosdobi szeméttárolót és egy kirándulást is szerveznek egy természetvédelmi területen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: