2013-06-26 10:13:18• hírek • Póti Orsolya

Környezetvédelmi célú akcióra készülnek a Kölcseysek

Kölcseys diákok, valamint Bartha Helga és Sárándi Annamária tanárnők is részt vesznek abban a szemétgyűjtési akcióban, amelyre június 29-én kerül sora Tisza-parton - tájékoztatott Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetője.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium 15 diákja Bartha Helga és Sárándi Annamária tanárnők vezetésével a Beregszászi Magyar Gimnázium, illetve a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjaival és tanáraival közösen június 29-én, szombaton olyan környezetvédelmi célú akcióban vesz részt, amellyel a fel akarják hívni a figyelmet a vizeink szennyezettségére, és mindannyiunk felelősségére a természetvédelem terén.

A diákok és tanárok a Tisza-parton közösen fogják a felgyűlt szemetet eltakarítani, valamint három nyelvű felhívást fogalmaztak meg, hogy mások is meghallják figyelmeztető szavukat. A felhívás így szól:

„NE BÁNTSD A FOLYÓT, MERT A VÍZRE UNOKÁINKNAK IS SZÜKSÉGE LESZ!"
TISZTÍTSÁTOK MEG VIZEINKET AZ ODAHORDOTT HULLADÉKTÓL!
SZERVEZZETEK AKCIÓKAT, HOGY MEGTISZTULJANAK FOLYÓPARTOK!
NE KERÜLJÖN TÖBBÉ SZEMÉT FOLYÓINKBA!
Mi, fiatalok elkezdtük! - Folytassák Önök, a felnőttek is!
Jövőnk az Önök kezében nyugszik, mert:
A VÍZRE UNOKÁINKNAK IS SZÜKSÉGE LESZ!"

Az akció a „Közös Ügyünk" környezeti nevelési program keretében zajlik. Hasonló szemétszedési akcióra már volt példa: 2010-ben a Tisza-folyó mentén magyarországi, ukrajnai és román fiatalok együtt gyűjtötték össze annak a szemétnek egy részét, amivel a felnőttek szennyezték a Felső-Tiszát és mellékfolyóit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: