2014-02-19 16:29:40• hírek • Szatmár.ro

Környezetvédelemről gyerekektől

Vándorkiállításokkal keresték fel a szatmári római katolikus Püspöki Palotát, hogy a környezet- és természetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet.

A természetes ökoszisztémák szolgáltatásai csak részben, vagy egyáltalán nem pótolhatók. Amit a természet ingyen ad, azt egyébként nagy energia befektetéssel helyettesíthetjük - látjuk már a fakivágások miatti földcsuszamlások, vízelvezetési problémák esetében is. Ha ezek a szolgáltatások veszélybe kerülnek, a rend megbomlik, az egyensúly megbillen, élőhelyek, fajok tűnnek el. „De minek az árnyékában pihenünk meg nyáron, mely forrás vizéből iszunk egy hosszú, hegyi túra közben, milyen gyümölcsöket eszünk, ha mindent tönkretettünk?" - emelték a kérdést a Püspöki Palotába vándorkiállítással látogató általános iskolás diákok.

Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány által rendezett kárpát-medencei „SzékelyKapuk-ZöldKapuk" program keretében február 14-én a krasznabélteki Szent László plébánia "Napkelet" csapata, 19-én pedig az Avram Iancu általános iskola V-VIII. osztályos tanulóiból álló Kristályszemek színjátszó csoport vitte el a környezetvédelemről szóló vándorkiállítását a Szatmári Római Katolikus Püspökség munkatársainak. Mind a Rist Anikó tanítónő és Semperger Klára hitoktató felkészítésében érkezett krasznabélteki, mind pedig a Gál Eszter magyartanár és Csorján Árpád történelem-vallás tanár előkészítésében felállt szatmárnémeti csapat ötletes, jól kidolgozott tablókkal mutatott rá a természet szépségeire, a rombolás kockázataira, és a már megjelenő negatív hatásokra.

Szép küldetés az övék, vándorkiállításukkal több intézményt meglátogatnak, sokfelé elviszik jó üzeneteiket, emlékeztetve ezzel a változatos közösségeket a környezettudatosságra, de még fontosabb talán az, hogy közben gyerekként ők maguk is fejlődnek, örökre megmarad a tablók készítésének, a kiállításnak emléke, mely később is biztatja őket, hogy legyenek a természet- és környezetvédelem követei.

Diákok hívták fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: