2007-07-30 19:22:12• hírek • Szatmar.ro

Lezajlott a felvételi a Sapientian

spientNagyobb az érdeklődés a műszaki és mérnöki szakok iránt.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem négy karán működő 19 szakra 2007-ben 830 helyet hirdetett meg. Ebből 369 tandíjmentes, 461 tandíjhozzájárulásos hely. 

A karok által meghirdetett helyekre 812-en jelentkeztek. A legnépszerűbb szakok, az előző évekhez hasonlóan a kolozsvári fotóművészet, filmművészet, média szak és a tavaly indult nemzetközi kapcsolatok, európai tanulmányok szak. Túljelentkezés volt továbbá a marosvásárhelyi pedagógia szakon, kertészmérnöki és az automatika és alkalmazott informatika szakon, valamint a Marosvásárhelyen és Csíkszeredában is működő kommunikáció és közkapcsolatok szakon. Az előző évekhez képest többen jelentkeztek a Csíkszeredában, illetve a Marosvásárhelyen működő műszaki szakokra.

A felvételi néhány szak kivételével a középiskolai és az érettségi átlagok alapján, dosszié vizsgával történt. A közgazdaság és könyvelés képzési ágakra jelentkezők képességvizsga alapján, a román és angol nyelv és irodalom szakra jelentkezők nyelvismeret és beszédkészség próbák, a kommunikáció szakosok, valamint a fotóművészet, filmművészet, média szakra jelentkezők pedig többlépcsős - szóbeli és írásbeli – vizsgák alapján jutottak be.

A 812 beiratkozott közül 668 jelentkező jutott be a hozott jegyek, illetve a felvételi vizsgán elért eredményei alapján. Jelenleg folyik az első éves hallgatók beiratkozása. A beiratkozásokat követően fennmaradt helyekre a szeptemberi felvételi időszakban lehet jelentkezni. A beiratkozás és a felvételi időpontokról pontos információkat a www.sapientia.ro honlap közöl.

 

 

 

 
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: