2018-02-07 08:11:36• hírek • Oszkó Viktória

Környezettudatosságra nevelnék a gyerekeket

A kis­gye­rek­kor­ban elkez­dett kör­nye­zeti neve­lésnek hatalmas ereje van. A gyerekek megismerkednek a körülöttök lévő élővilággal, és ami a legfontosabb, megtanulják tisztelni és szeretni környezetüket.

Az EKE kiemelten fontosnak tartja különféle táborok szervezését, hogy a gyerekek testközelből tapasztalhassák meg azt, amiben élnek. “Ez egyfajta generáció-nevelés. A  gyerekek megismerik a növény- és állatvilágot, élményeket gyűjtenek, sok hasznos tudnivalót sajátítanak el a környezetvédelemmel kapcsolatban egy-egy taborozás alatt” – mondta Márk-Nagy János, az EKE szatmárnémeti vezetője.


A táborok remek lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a gyerekek megszeressék a természetet, élvezzék a szabadban töltött időt, megtanulják óvni értékeinket és olyan szemléletmódot alakítsanak ki magukban már fiatal korukban, ami jó alapot adhat majd ahhoz, hogy környezettudatos felnőttekké váljanak.

 

Márk-Nagy János elmondása alapján már tervezik Sárerdőn egy erdészház kialakítását, ami információs- és látógatóközpont is lenne egyben. Egy ilyen centrum kialakítása azért is jó elképzelés, mert közel lenne a városhoz.


“Az elképzelések között szerepel a környék turisztikai felvirágoztatása, ami hozzájárulna a védett területek élővilágának megismertetéséhez, illetve közelebb hozná a természetet az emberekhez és a gyerekekhez” – mondta az EKE vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: