2008-10-13 14:46:47• hírek • Szatmár.ro

Környezettudatos nevelés

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség az idei tanévben is nagy gondot fordít a diákok környezetvédelmi nevelésére. Két nagy program lebonyolítását tervezik, az egyik a már többször megrendezett Életet a környezetnek, életet az embernek elnevezésű verseny. A második program, mely ezen a héten pénteken kezdődik, az óvodások környezetvédelmi nevelésére irányul.

 

 

A Környezetvédelmi Ügynökség mindig nagy gondot fordított a felnövekvő nemzedék környezettudatos nevelésére, azonban a legkisebbek, vagyis az óvodások eddig egy kicsit kimaradtak ebből, ezért indul most ez a program, melynek lényege, hogy az óvodások megyeszerte szelektíven gyűjtsék az elhasználódott elemeket, melyeket az elemmel működő játékokból vesznek ki - mondta el a Szatmár.ro-nak Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője.

Elképzelhető, hogy a nevelési programokban holland partnerek is részt vesznek majd, ugyanis az elmúlt szombaton a szatmárnémeti Dumbrava minunata óvodában egy projekt lezárásaként egy szimpóziumot tartottak, melyen magyarországi, ukrán, holland tanintézmények képviselői, valamint több szomszédos megye tanintézményének képviselői is részt vettek. A holland partnerek kilátásban helyezték, hogy a jövőben együttműködnének, közös pályázatokat készíthetnének a Környezetvédelmi Ügynökséggel.

A napokban zajlott egyébként, az a Gulliver óvoda és a Doamna Stanca Líceum kétéves környezetvédelmi tevékenységének értékelése, ugyanis mindkét tanintézmény ökozászlóra pályázik, melyet minden bizonnyal meg is fognak majd kapni. Ezen kívül egy háromtagú bizottság értékelte a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium, a 10-es, az Octavian Goga valamint a Ion Creanga ökoiskolák tevékenységeit. Mind a négy tanintézmény diákjainak tevékenységével meg volt elégedve a bizottság.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: