2008-10-09 15:59:08• hírek • Szatmár.ro

Kormánytámogatást kaptak

Megyénk huszonöt gyülekezete számára irányzott elő támogatást a kormány. A történelmi magyar egyházakat átlagosan harminc ezer illetve tíz ezer lej közötti támogatásban fognak részesülni. Ezen összegeket pályázati úton kaphatták meg, melyet annak megfelelően kell majd elkölteni.

Kovács József, kisbábonyi lelkész kérésünkre elmondta, a templom belső tatarozására fogják fordítani ezt az összeget, vagyis tíz ezer lejt. „A munkálatokat már évekkel ezelőtt megkezdtük. Évről-évre, a rendelkezésünkre álló összeg függvényében, mindig haladunk egy kicsit a munkálatokkal. A teljes belső felújítás körülbelül hetven ezer euróból fog megvalósulni.

Ez a tíz ezer lej ugyan csak töredéke ennek, de nagyon hálásak vagyunk ezért a támogatásért, úgy a kormánynak, mint azoknak akik hozzásegítettek minket, hogy megkaphassuk ezt a pénzt. Ez egy hosszú távú beruházás, amiben mindenkinek vállalnia kell a rá eső részt"- magyarázta a lelkész.

Szilágyi István, dabolci lelkész elmondta, nagyon jól jött a támogatás, mivel ők is éppen a templom felújításán dolgoznak. Ezt az összeget - vagyis tíz ezer lejt - a templom külső tatarozására fogják fordítani. A belső felújításokat már részben elvégezték, azonban ha ebből a pénzből marad, akkor ezt is szeretnék befejezni. Jelenleg az a legfontosabb, hogy a külső tatarozás minél hamarabb megvalósuljon - hangsúlyozta ki Szilágyi István.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: