2012-12-09 21:46:50• hírek • Szatmár.ro

Kormányra léphet az RMDSZ?

Victor Ponta bejelentette, hogy Kelemen Hunorral az együttműködés lehetőségéről tárgyaltak.

Victor Ponta, az USL miniszterelnök-jelöltje bejelentette, gratulált Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének a választáson elért eredményhez, és az együttműködés lehetősége is szóba került. A Realitatea televízió választási műsorában Ponta elmondta, szeretnének egy alkotmány-módosításra is alkalmas parlamenti többséget szerezni. Ponta, aki az USL vezetőségének felhatalmazásával tárgyalt, kijelentette, Kelemen egyetértett vele és nyitott volt az együttműködésre.

Kelemen Hunor is megerősítette, hogy tárgyalt Victor Pontával, azonban árnyaltabban fogalmazott. Az RMDSZ elnöke szerint nem ő egymaga hivatott dönteni ebben a kérdésben, az RMDSZ-nek megvannak a vezetőségi szervei, amelyek a stratégiai kérdésekben határoznak. Kelemen szerint hétfőn várhatóan folytatni fogják a tárgyalásokat a választást kényelmes  fölénnyel nyerő pártszövetséggel.

Az RMDSZ az exit-poll eredmények alapján a bejutás küszöbén táncol, minden felmérés 5 százalék körüli eredményt jósol, azonban ezen becslések hibahatára a szövetség számára kritikus lehet.

A Szociál-liberális Szövetségnek 54-58 százalék körüli eredményt valószínűsítenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: