2009-06-23 16:04:27• hírek • Gozner Gertrud

Kormányprogramból finanszíroznák

Szerdai bukaresti tartózkodása során tárgyal a tanügyi minisztériumban Szatmárnémeti polgármestere az új, a Kossuth kert melletti régi vízüzem helyén megépítendő óvoda ügyében.

A polgármester nemrég tudta meg a tanfelügyelőségtől, hogy Szatmárnémeti is szerepel a minisztérium óvodaprogramjának listáján. Ez azt jelenti, hogy kormánytámogatás által egy új óvoda létesülhet a városban. Ezzel az építkezéssel szeretnék megoldani a Mondiala óvoda ügyét, amelyet a cég visszaigényelt saját használatra.

Mivel el kell költöztetni ezt az intézményt, épp jókor jött ez a kormányprogram, amelynek segítségével felépülhet az új óvoda - fejtette ki keddi sajtótájékoztatóján a polgármester. Ilyés holnap tudja meg a részleteket a támogatással kapcsolatban, ezennel Szatmárnémeti is bekerül az országos programba és központi finanszírozáshoz jut a beruházáshoz. A városnak alig van a tulajdonában beépíthető szabad terület, ezért ez egyedülálló alkalom hogy egy kellemes helyen, a Kossuth kert szomszédságában hozzanak létre egy ilyen intézményt - tette hozzá az elöljáró.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: