2010-01-11 13:45:12• hírek • Parajdi Andrea

Kormányfőtitkár- helyettes lesz

Kormányfőtitkár-helyettes lesz a szatmári származású Gáti István. Jelölését hétfőn hagyta jóvá a Szövetség Állandó Tanácsa, miután a kormány-koalíciós egyezkedések eredményeképpen az RMDSZ megnevezhette ki kerüljön a pozícióba.

Az elmúlt időszakban történt kormány-koalíciós egyezkedések közül Gáti István, kormányfőtitkár-helyettessé való kinevezése jelent talán a legtöbbet a Szatmár Megyei RMDSZ-nek. Ezt a tisztséget Cseke Attila személyében akkor is RMDSZ-es - sőt partiumi származású politikus foglalta el - amikor a nemzeti liberálisok és az RMDSZ alkotott kormányt.

Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei RMDSZ sajtóreferense elmondta: fontos volt a megyei RMDSZ számára, hogy ezt a posztot a jövőben is egy partiumi illetőségű személy tölthesse be. Felkészült jelöltet javasolt a szervezet a tisztségbe, amelyet végül a Szövetségi Állandó Tanács is érettnek ítélt meg a feladatra. A Kormányfőtitkárság egyébként az egyik legfontosabb fogaskereke a kormány gépezetének. a kormányülések előkészítésében vállalt szerepe kulcsfontosságú a központi döntéshozásban.

A Szövetség Állandó Tanácsa hétfőn jóváhagyta Gáti István jelölését a pozícióra. Gáti István 33 éves, nyolc év köztisztviselői múlttal rendelkezik. Hét éven keresztül könyvvizsgálóként dolgozott a Szatmár Megyei Adóhivatalnál, ahol megismerte a helyi adminisztráció működését és szervezését, ezen kívül egy évig aligazgatói funkciót töltött be a Vidékfejlesztési Igazgatóságnál. Ezt követően 2008. szeptemberében Szatmár megye alprefektusa lett, ám 2009 áprilisában búcsút kellett vennie tisztségétől, ugyanis az akkor még működött, ám később megbukott PD-L és PSD kormány-koalíció erre kényszerítette.

Leváltása után Vrancea megyébe helyezték kormányzati felügyelőnek, majd rövid időn belül a Belügyminisztérium keretében működő Közigazgatási Reformért Felelős Igazgatóság vezetője lett azóta is ezt a funkciót tölti be. Egyelőre még nem tudni mikor foglalhatja el az új tisztségét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: