2017-11-20 17:23:53• hírek • Bede Emőke

Kormányellenes tüntetés Szatmárnémeti központjában

Hétfő délután 5 órakor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székháza előtt már javában gyülekeztek az emberek, majd innen vonultak át Adrian Albu vezetésével a Közigazgatási Palota elé, hogy felolvassák a Tudose-kormány ellen beadott bizalmatlansági indítvány szövegét.

A tüntetők az Október 25 tér felé vezető úton kormányellenes rigmusokat skandáltak és hasonló jelmondatokat tartalmazó táblákat lengettek. Adrian Albu és az őt követő tömeg végül a Közigazgatási Palota előtt állt meg, ahol a PNL megyei elnöke felolvasta a Tudose-kormány ellen beadott bizalmatlansági indítványt. Az indítvány szövege lajstromba szedte az ellenzék panaszait: az adótörvénykönyv módosítását és ennek beláthatatlan következményeit, a megígért, de valószínűleg soha be nem teljesedő fizetés- és nyugdíjemeléseket, a gazdaság ellehetetlenítését, stb.
 

A PNL képviselői továbbá azt is sérelmezték, hogy a kormány semmilyen észszerű magyarázattal nem tud szolgálni a sorra hozott irracionális döntéseket illetően, és a lehetséges következményekkel sem számolnak.
 

A tüntetés végén Albu reményét fejezte ki, hogy a bizalmatlansági indítvány hamarosan pontot tesz a Tudose-kormány fejetlen ámokfutásának végére. Mint elmondta, Romániának stabil és demokratikus vezetésre van szüksége, nem olyanra, mely az egész társadalmat lerántja magával a süllyesztőbe.
 

A szatmári kormányellenes tüntetés nem egyedülálló, hiszen az elmúlt napokban-hetekben az ország több nagyvárosában is az utcákra vonultak az emberek, hogy elégedetlenségüknek adjanak hangot, és elérjék, hogy Mihai Tudose és Liviu Dragnea lemondjanak az általuk betöltött vezetői tisztségekről.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: