2007-07-16 17:18:59• hírek • István Löchli

Korlátozzák a kamionforgalmat

 Tilos lesz megállni a tehergépjárműveknek Szatmárnémeti két piacán.
Hétfő délben ülésezett a Szatmárnémeti Közlekedésügyi Bizottság. Több fontos és sürgető téma került napirendre, közülük a legfontosabb probléma, melyet a rendőrség javaslatára kellett megvitatni, a kamionforgalom korlátozása két nagyobb Szatmárnémeti piac környékén, a nagypiac és a szamospiac melletti utcákon.
 
A közösségi rendőrség bejelentése szerint, nagy problémát okoz a piacok környékén, hogy sokan kamionnal hajtanak be, sőt a legtöbb esetben a gépjármű rakteréből árulják portékájukat. A másik nagy gond, hogy így is kevés a parkolási lehetőség a piacok környékén, és egy ilyen nagyobb gépjármű igen sok helyet foglal el, nem beszélve arról, hogy több esetben akadályozzák és lelassítják a forgalmat. A bizottság megvitatta a javaslatot, és arra a következtetésre jutottak, hogy ezen túl 1,5 tonnánál nagyobb kamionnal tilos lesz behajtani a piacot övező területre. Amennyiben valamelyik piaci árus csak így tudja áruját elhozni a piacra, az behajthat kamionnal, de lerakodás után azonnal el kell hagynia a területet. Ezzel nem oldódik meg a parkolás és a közlekedés problémája, de valamelyest tehermentesüknek a piacot övező utak - tudtuk meg Kereskényi Gábortól, a bizottság RMDSZ-es tagjától.
 
A héten már elkészülnek a tiltótáblák, melyeket mihamarabb kihelyeznek, ezt követően pedig a rendőrség kell ellenőriznie, hogy betartják-e az új közlekedési tiltást. Amennyiben valakit tetten érnek, hogy megszegi ezt, nagyobb büntetésre számíthat, illetve az új törvények értelmében egy büntetőpontot kap, és ha ezt többször elköveti, bevonhatják a vezetői engedélyét.
 
 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: