2019-05-15 11:02:51• hírek • MTI

Korlátozza az élő közvetítést a Facebook

Képünk illusztráció (flickr.com)
Képünk illusztráció (flickr.com)

Élő közvetítési szolgáltatásában új korlátozásokat vezet be a Facebook, miután az ötvenegy ember életét követelő új-zélandi Christchurchben elkövetett terrortámadást fejkamerájával élőben közvetítette a közösségi oldalon a merénylő.

Az új-zélandi borzasztó terrortámadást követően megvizsgáltuk, mit tehetünk még annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat ne károkozásra vagy a gyűlölet terjesztésére használják fel” – közölte a Facebook helyi idő szerint kedden. A Facebook az „egy csapás” irányvonalat vezeti be az oldalon elérhető élő közvetítés korlátozására, ennek lényege, hogy akik az oldalon bárhol megsértik a „legsúlyosabb szabályokat”, azoknál azonnal letiltják az élő közvetítés használatát egy meghatározott időtartamra. A vállalat közölte, hogy az elkövetkező hetekben a korlátozások további kiterjesztését tervezik, például a hirdetések szabályozását.

 

A tervek szerint a Facebook 7,5 millió dollárt fordít új kutatási partnerségekre, hogy fejleszteni tudja a kép- és videóelemzési technológiáját a manipulált médiatartalmak jobb felismerése érdekében, ami problémát okozott a Facebooknak az új-zélandi merényletet követően. A Facebook már egyébként is változtatott az élő közvetítés egyes szabályain, miután a vállalat a közelmúltban a bírálatok kereszttüzébe került a gyűlöletbeszéd és az élő közvetítés szabályai miatt, miután nem távolította el időben a merényletről készült felvételeket.

 

Március 15-én egy szélsőjobboldali nézeteket valló ausztrál férfi 51 embert lőtt agyon az Új-Zélandon, Christchurch két mecseténél, a muzulmánok számára kiemelten fontos pénteki ima idején. A férfi a fejére szerelt kamera segítségével a Facebookon élőben közvetítette ámokfutását.

 

Az élő közvetítés 17 percig tartott, a Facebook azonban csak a rendőrségi értesítés után távolította el a felvételt, így a videó gyorsan elterjedt az interneten. A Facebook közlése szerint a támadást követő 24 órában világszerte 1,5 millió olyan videót távolítottak el, amelyek a merényletről készült felvételből tartalmaztak részleteket. A Facebook a videó több mint 900 változatát azonosította.

 

A szerdai Christchurch Call-csúcstalálkozón vezető politikusok és technológiai cégek vezetői gyűlnek össze, hogy megállapodjanak, miként előzhető meg a terrorizmus szervezése és népszerűsítése a közösségi médiumok felületén.

 

A párizsi találkozó házigazdája Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök lesz, az eseményen várhatóan a Facebook, a Google, a Twitter és egyéb technológiai cégek képviselői vesznek részt, Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója azonban nem lesz jelen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: