2019-01-17 06:52:47• hírek • Bede Emőke

Korlátozták a beteglátogatást a kórházban

Mivel egyre több embert érnek utol a légzőszervi megbetegedések, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége úgy döntött, a látogatási időre vonatkozóan korlátozásokat vezetnek be.

Az intenzív terápiás osztályon fekvő betegeket naponta 11:30 és 12 óra, valamint 15 és 16 óra között lehet látogatni, a fertőző osztályon fekvőket pedig a 14 és 17 óra közötti időintervallumban. A más osztályokon fekvő páciensek hétköznap 15 és 18 óra között, hétvégén pedig 13 és 16 óra között fogadhatnak látogatót. Azonban érdemes úgy alakítani az ottlétet, hogy egyszerre 1-2 hozzátartozónál ne érkezzen több, s ők se töltsenek sokkal több időt bent, mint 15 perc.
 

Az újszülött-, a szülészeti- és a gyermekosztályon viszont teljes tilalom lépett érvénybe, azaz az ezeken az osztályokon fekvőket nem lehet látogatni.
 

Ezzel párhuzamosan a kórház több intelmet is megfogalmazott a látogatók számára, melyeket szem előtt tartva csökkenthetjük a megbetegedés esélyét. Mint írják, köhögés vagy tüsszentés közben mindenképp tegyünk szánk elé egy zsebkendőt, kezünket pedig igyekezzünk többször is megmosni. A kórházi látogatást, ha lehet, halasszuk el, de ha mégis mindenképp be szeretnénk menni a kórházba, viseljünk maszkot!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: