2011-02-10 15:31:44• hírek • Szatmár.ro

Kórházban a harmadik szatmári újinfluenzás

Újabb Szatmár megyei újinfluenzás beteget kezelnek a megyei kórházban: ez már idén a harmadik megbetegedés megyénkben.

Az 57 éves szatmári férfit még hétfőn, a kora délutáni órákban utalták be a Szatmár Megyei Kórház intenzív osztályára újinfluenza gyanújával. A beteget azonnal elkülönítették, és mielőtt megkezdték volna a szakszerű kezelést, mintákat vettek tőle, amelyeket elküldtek a fővárosi Cantacuzino járványtani intézetbe vizsgálatokra.
Csütörtökön reggelre készültek el az eredmények, amelyről a kórház vezetőségét is értesítették: a beutalt páciens A típusú H1N1 vírussal fertőződött meg.

Amint azt Marc Adriantól, a kórház igazgatójától megtudtuk, a férfit jelenleg is az intenzív osztályon kezelik, és hogy a beutaltakat valamint a lakosságot megóvják a fertőzéstől, megerősítették a kórházban már bevezetett óvintézkedéseket.

Látogatni csak és kizárólag 14-17 óra között lehet megfelelő, egyszer használatos védőruhában - cipővédő, kabát és maszk -, amelyeket a kórház bejáratánál kaphatnak meg a kórházba érkezők. A beutaltakat egyszerre csak egy személy látogathatja a megjelölt időszakon belül. Tilos viszont a látogatás az intenzív osztályon, a szülészeten, az újszülött osztályon, a gyermekosztályon és a gyermeksebészeten.

Az óvintézkedések a Szatmár Megyei Kórház mindegyik osztályán és épületében - régi kórház és ragályos kórház egyaránt - érvényes. Ez egyébként már a harmadik igazolt Szatmár megyei újinfluenzás eset - egy alig egyéves gyerek elhunyt, a középkorú kamionsofőrt pedig jelenleg is a kórházban kezelik, az állapota azonban javul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: