2010-06-14 13:17:04• hírek • Póti Orsolya

Kórházba kerültek a nagy hőség miatt

A hétvégi meleg sokakat kiszólított a szabadba, ám nem mindenkinek tett jót a nagy forróság. Összesen harminchat személy került a Szatmár Megyei kórház Sürgősségi osztályára a nagy kánikula miatt.

Az idei nyári kánikula jól megdolgoztatta a mentősöket. Péntektől összesen 541 személy került a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára, melyből 186 gyerek  volt. A hétvége alatt szinte a negyven fokot is elérte a hőmérséklet, és a nagy kánikula sokak esetében rosszullétet, kellemetlen közérzetet, szédülést, fejfájást vagy ájulást  váltott ki. A Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán összesen harminchat személyt kezeltek különböző egészségügyi problémák miatt, melyet a magas hőmérséklet okozott.

A hőségre első sorban a csecsemők, az idősebb emberek, a szívbetegek és fogyatékosok a legérzékenyebbek. Ajánlott a napi két-három liter folyadék elfogyasztása, illetve ne tartózkodjunk a napon a déli órákban, a nap ezen időszakában keressük inkább az árnyékot.

A hétvége folyamán többek között tizennégy személy kullancscsípés, húsz pedig méh- , illetve más rovarcsípés miatt szorult orvosi ellátásra. Továbbá két személyt kutya harapott meg,  tíz személyt túlzott alkoholfogyasztás miatt vittek kórházba, valamint hat személy erőszakos bűncselekmény áldozata lett. A fent említett periódusban összesen tizennyolc gyerek született, melyből tizenegy fiú.


Jól megdolgoztatta a hőség a mentősöket
Jól megdolgoztatta a hőség a mentősöket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: