2019-04-10 08:40:18• hírek • MTI

Kórházba került a dalai láma

Könnyebb tüdőgyulladással kórházba került a dalai láma, de már jobban van – közölte szerdán szóvivője.

A 83 éves Tendzin Gyacót az indiai fővárosban, Újdelhiben gyógykezelik. Feltehetően egy-két napot tölt majd ott – tette hozzá a nyilatkozó. A vallási vezető az észak-indiai Dharmszalából repült kedden orvosával együtt a fővárosba, ahol kórházba került.


Dharmszala a tartózkodási helye a dalai lámának, akit a tibeti buddhizmus spirituális vezetője 14. megtestesülésének tartanak, 1959 óta él száműzetésben Indiában, ahová azt követően menekült, hogy Tibetben meghiúsult a kínai uralom elleni felkelés. Szóvivője elmondta, már jobban érzi magát a dalai láma, aki az elmúlt évben visszafogta utazásait, hogy nagyobb figyelmet szentelhessen egészségének. A hosszú távú utazások ugyanis kimerítőek. A láma általában jó egészségnek örvend, de most elővigyázatossági lépéseket tett.


A múlt héten tanárok és diákok egy konferenciáján vett részt Újdelhiben. A rendezvényen egy, Tibet Kínában betöltött jövőjével kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy ő nem Tibet függetlenségét szorgalmazza, inkább egy olyan egyesülésben gondolkodik Kínával, amely kölcsönösen elfogadható feltételeken alapszik. A szóvivő azt is mondta, hogy a dalai láma korábban hónapokat töltött a világot járva, idejét a buddhizmus tanításai ismertetésének szentelve, valamint annak, hogy megvilágítsa a tibetiek küzdelmét a nagyobb függetlenség elérése érdekében Kínában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: