2009-06-12 16:57:58• hírek • Parajdi Andrea

Pénz kell a körgyűrűre

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere a Szatmár megyei parlamenti képviselőkkel ült tárgyalóasztalhoz, a körgyűrű problémájának sürgetése céljából.

A péntek délelőtti találkozón Gheorghe Ciocan és Valer Marian szociáldemokrata parlamenti képviselők, illetve Radu Giurca prefektus voltak jelen. Ilyés Gyula polgármester vázolta a körgyűrű projektje körüli problémákat. Elmondta: a körgyűrű megépítéséhez szükséges előtanulmányok és környezetvédelmi hatástanulmányok egy országos program keretében már elkészültek.

A kivitelezés felé azonban nem történt újabb lépés, ugyanis közben elindult a Nagybánya-Szatmárnémeti-Nyíregyháza közti gyorsforgalmi út projektje is, amely azt idézte elő, hogy a minisztérium a két tervet egybevonta. A probléma jelenleg abból adódik, hogy a gyorsforgalmi út projektje- s azzal együtt a körgyűrű beruházása is- stagnál. A gazdasági válság okán a projekt nem kapott finanszírozást, s nem is lehet tudni mikorra indulhat el.


Ilyés a parlamenti képviselőket kéri, hogy lobbizzanak a körgyűrűért.
Ilyés a parlamenti képviselőket kéri, hogy lobbizzanak a körgyűrűért


Ilyés elmondása szerint nem szeretné tovább tétlenül nézni, hogy semmilyen előrelépés nem történik egy ilyen nagymértékű beruházás ügyében, amely megoldás lenne Szatmárnémeti közlekedési problémáira, ezért már kérvényezte a két projekt szétválasztását és a Szatmárnémeti körgyűrű költségeinek belefoglalását a jövő évi költségvetésbe.

A 19 kilométeres körgyűrű egy Szamos híddal és két vasúti felüljáróval lenne kiépítve, megoldaná a Nagybányáról, a Nagyváradról és Nagykároly felől érkező forgalom átvezetését a határon, s nagyban enyhítené a városközpont forgalmát. A parlamenti képviselők is egyetértettek a projekt beindításának fontosságával, ezért biztosították Ilyést arról, hogy lehetőségeikhez mérten támogatni fogják a körgyűrű mihamarabbi megvalósíthatóságát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: